Samarbete med Favoritresor

Resan 2019 i december sker i samarbete med Favoritresor som står för försäljning, bokning mm. Besök  www.favoritresor.se för mer information och beställning.
Läs mer

Resa 2019

Dags att börja tänka på resan detta år.  Så som det ser ut i nuläget gäller programmet som presenteras på hemsidan. Som vanligt reser vi i slutet på november/början på december. Det är få platser, max 8 resenärer, så säkra ditt deltagande med intresseanmälan via mejl till info@kapverderesor.se.
Läs mer

Planering av resa hösten 2018 påbörjad

Nu har vi påbörjat planeringen av resan i månadsskiftet november/december 2018. Förra årets resa var lyckad varför det inte finns någon anledning att ändra på det upplägget som med några små undantag är det som beskrivs på hemsidan. Besök gärna vår Facebooksida (länk på startsidan) för mer information om den resan och Kap Verde i allmänhet. Vi har redan preliminära anmälning till höstens resa så är du intresserad, skicka ett mejl med intresseanmälan för att säkra en plats. Inbetalning av anmälningsavgift sker senare i vår.
Läs mer
Mat på Kap Verde – den utsökta fisken

Mat på Kap Verde – den utsökta fisken

Trots olagligt rovfiske utanför öarna av utländska fiskeflottor finns det fortfarande gott om fisk kvar på de flesta håll. Och det är ordning på hanteringen. På fiskmarknaden i Mindelo så får man inte se ut hur som helst om man ska stycka tonfisk. Just den fisken är lite av stapelvara på öarna, kan bli aningen tröttsamt, men det finns som synes annat att välja på. Fisket bedrivs mest från små båtar, stora båtar kräver ju investeringar som de flesta inte har råd med. Småskaligt fiske med andra ord, ingen risk för att tas ut för mycket ur havet. Ät med gott samvete! [gallery size="medium" ids="120,119,118"]
Läs mer
Datum för höstens resa

Datum för höstens resa

Höstens vandringsresa på en vecka kommer att ske med avresa torsdag 30/11 (åter 7/12) eller fredag 1/12 (åter 8/12). Anledningen till två alternativa datum är att  tider för inrikesflyget på Kap Verde så här långt innan inte är fullt pålitliga och är olika för olika veckodagar. Vi väntar därför med att låsa resedatum för att  kunna få de avgångar med inrikesflyg som passar oss bäst. I augusti bestäms vilka datum som gäller vid resan, eftersom flygen bokas då bör anmälan till resan ske innan dess. Det kan vara möjligt att boka senare om det finns platser kvar på flygen. När det gäller flyget från Sverige till Sal på Kap Verde är flygen 30/11 och 1/12 likvärdiga med ungefär samma avgångstider. För januariresan gäller av samma orsak 18/1 eller 19/1. Priset…
Läs mer
Hemsidan färdig

Hemsidan färdig

Nu är hemsidan färdig och kommer hålla denna uppdaterad med reseinfo, inspiration och mycket annat. Följ oss gärna på Facebook också.
Läs mer