Om oss

Hem / Om oss

Kap Verde resor är ett småskaligt familjeföretag som erbjuder ett resekoncept med vandring i samarbete med lokala aktörer. Vi som jobbar med detta är Johan Ekvall och dottern Petra Ekvall. Kap Verde resor är marknadsföringsnamnet för resorna, bakom står Enskede produktion AB.

Kontaktuppgifter

E-post
info@kapverderesor.se

Adress
Enskede produktion AB
Oxelvägen 7
121 34 Enskededalen

Bankgiro
627-2348


Johan

Jag gör minst en vandringsresa per år, utöver Kap Verde har jag besökt och vandrat i bl.a. Jordanien, Armenien, Albanien och Marocko. Kap Verde besökte jag första gången 2007 och har sedan dess återvänt flera gånger. Till vardags arbetar jag som konsult inom vatten och miljö på ett företag i Stockholm. Resor med lite extra är ett stort intresse. Anledningen till att jag fastnat för Kap Verde är de stora möjligheter som finns till vandring, klimatet, all god fisk och sist, men inte minst, de vänliga människorna på öarna. Jag är sedan några år tillbaka medlem i Amigos de Cabo Verde som verkar för ett utbyte mellan Sverige och den lilla önationen. Att resa till Kap Verde utanför de ordinarie turistmålen bidrar till att påskynda den redan positiva utvecklingen för landet och dess befolkning. Jag hoppas att ni vill följa med och uppleva ett vackert och trivsamt land som, till skillnad från en del andra länder i Afrika, går åt rätt håll.


Petra

Jag är i mitten av mina studier där jag läser en Media- och kommunikationsvetenskaps kandidatexamen med inriktning socialantropologi och psykologi. Jag har sedan tidigare en utbildning som Affärsutvecklare inom hållbar turism. Vid sidan av mina studier har jag bland annat ett konsultuppdrag inom Nordic Choice koncernen som hållbarhetscoach för deras miljöarbete. Jag har antagligen blivit influerad av min pappas stora reseintresse och tillsammans har vi gjort vandringsresor till bland annat Jordanien, Armenien och Slovakien. Jag älskar att uppleva nya kulturer och platser och allra helst via hästryggen. För mig är det viktigt att resandet görs genom samarbeten med lokala aktörer som gynnar den inhemska turistnäringen samt på ett sätt som respekterar djur och naturliv.