Om resan, bokningsinformation

Hem / Om resan, bokningsinformation

Vandringarna är dagsetapper med varierande längd, som mest cirka 5 timmars vandring. Vi bor varje natt på enklare hotell och pensionat som håller bra standard, wifi finns normalt på samtliga. Terrängen på Santo Antao där huvuddelen av vandringarna sker kännetecknas av stora höjdskillnader, vi kommer att gå både upp och ner, som mest upp med cirka 750 meter ganska brant stigning, nerför cirka 1300 m beroende på vilka val som görs. Den spektakulära kustleden innebär ett större antal sträckor med upp till max 200 m stigning följt av passager med vandring ner mot havet. De flesta leder är stenlagda eftersom de tidigare utgjorde den huvudsakliga kommunikationsvägarna mellan byarna på ön, de används även i nuläget även om bilvägarna har tagit över mycket transporter. I normalfallet är lederna väl underhållna men det kan förekomma erosionsskador från sommarregnen. Normal kondition räcker för att klara vandringarna, vi har gott om tid och kan ta pauser. Det är alltså inte frågan om att forcera branta stigningar i högt tempo. Ingen vandring kommer att ske i avancerad terräng med block eller liknande. Passager som kan kännas ”luftiga” förekommer men vi går aldrig på riskabla smala leder i hög terräng.

Utöver vandring finns det även tillfälle att bada och ta del av nattlivet, dels på Sal där vi övernattar vid ankomst och vid hemfärd, dels på Sao Vicente med Kap Verdes andra större stad, Mindelo. Staden är Kap Verdes största hamnstad med cirka 70 000 invånare och har stort utbud med restauranger och barer samt även en större sandstrand, stadens egen Copacabana. I Mindelo har vi tre övernattningar så det finns goda möjligheter att utforska staden. På pensionatet i Mindelo lämnar vi den packning som inte behövs för tre dagars vandring på Santo Antao som vi besöker med en lätt ryggsäck där det nödvändigaste finns med.

Klimatet på Kap Verde är behagligt, vintertid sällan lägre än 20 grader eller över 25 grader. Vi försöker undvika ansträngande delar av vandringarna i starkt solljus genom att starta tidigt och gå i skugga i möjligaste mån. Väderleken kan variera, passage genom moln kan förekomma på högre höjder, regn vid den här årstiden är dock sällsynt.

En veckas resa är planerad i december 2019.  Antalet resenärer är begränsat till cirka max 14 personer per resa, för  garanterad plats skicka gärna intresseanmälan under våren, planering av resan påbörjas i april/maj. Om så önskas kan resan förlängas en vecka på egen hand. Intresseanmälan till info@kapverderesor.se

OBS! Resan  i december 2019  säljs via www.favoritresor.se som står för bokning , resegarantier mm.  Kap Verderesor säljer inga resor. Besök Favoritresors hemsida för information om bokning, resevillkor  och information om resan. 

I resan ingår

  • Flyg tor Arlanda-Sal, inrikesflyg tor Sal-Sao Vicente.
  • Båt tor Sao Vicente- Santo Antao (1 timme).
  • Samtliga övernattningar i dubbelrum med frukost.
  • Två middagar (exl. dryck).
  • Lunch/picknickpaket och vatten under vandringsdagar.
  • Lokala transporter på Sal, Sao Vicente och Santo Antao.
  • Lokal turistskatt

Du hittar PDF med resevillkor här…Obs! 2019 gäller  Favoritresors resevillkor